Zweedse kanelbullar
Juul’s Cakery goes international! In deze serie nemen we je mee langs de favoriete lokale lekkernijen van onze eigen Juul’s Cakery fijnproevers. Want naast het creëren van de mooiste en lekkerste gebakjes, zijn we ook niet vies van een internationaal avontuur. Laat dit nou net een gouden combinatie zijn.
Zweden, het land met meer bos dan stad. Het land van IKEA en ABBA. Het land van Knäckebröd en Zweedse Balletjes. Waarom Zweden ideaal is voor zoetekauwen en een perfect ingrediënt is voor deze serie? Fika! De Zweedse koffiepauze waarbij een (meestal) zoete lekkernij hoort. De bekendste lekkernij is dan toch wel de kanelbullar, oftewel de kaneelbollen. Ze hebben zelfs een nationale feestdag voor dit lekkere broodje! Nóg een reden om een kanelbulle te proeven toen wij naar Zweden afreisden.
Een kanelbulle is eigenlijk een ‘simpel’ een zoet broodje, gemaakt van wit brood, roomboter en, natuurlijk, kaneel. Zo lekker! Het geheime ingrediënt? Kardemom. Geeft nèt dat beetje extra.
Ook fan van de kanelbullar? Markeer 4 oktober in je agenda en vier net als de Zweden Kaneelbroodjesdag!
Juul zou Juul niet zijn als ze niet een eigen variatie van haar favoriete Zweedse lekkernij zou maken, maar dan natuurlijk wel met een vleugje Juul’s Cakery. Benieuwd naar de cinnamon buns van Juul’s Cakery? Naar verluidt vallen ze zelfs in Zweden in de smaak…